תחרויות אדריכלות

press to zoom

press to zoom
07
07

press to zoom

press to zoom
1/16

פרויקט "נאות מטעים" באופקים

עבור מנהלת המגורים של צה"ל

מיזם המגורים "מטעים" בעיר אופקים, ומנוהל ע"י מנהלת המגורים של צה"ל. הפרויקט מיועד למשרתי הקבע בצה"ל. הפרויקט כלל מתחם של צמודי קרקע, ביניהם בתים פרטיים ובתים דו משפחתיים, בגדלים שונים. קביעת המתכננים נעשתה בדרך של תחרות תכנון אדריכלית.

​משרדנו זכה בתחרות לתכנון המתחם.

כל הדגמים במתחם תוכננו ברוח תקן LEED, לפי עקרונות תכנון בר קיימא, ובהתחשב בתנאי האקלים באופקים. במתחם מגוון סוגי מגורים (בתים פרטיים ודו משפחתיים) בגדלים שונים, המתאפיינים בשפה עיצובית אחידה ומאפשרים בחירה בין אפשרויות שונות בהתאמה לצרכי הדיירים. ניצול זכויות הבניה אפשרי במספר שלבים. 

Back Elevation-1
Back Elevation-1

press to zoom
Perspective-2
Perspective-2

press to zoom
04 - Elevations
04 - Elevations

press to zoom
Back Elevation-1
Back Elevation-1

press to zoom
1/12

תחרות "European Velo Stops"

EuroVelo הינה רשת מסלולי רכיבה המורכבת מ -15 מסלולים טבעתיים המחוברים ביניהם. נתיב EuroVelo  מספר 6 עוקב אחר הנהרות האירופיים, ונמשך לאורך כ-4,400 ק"מ, מנהר הלואר בצרפת עד לשפך הדנובה ברומניה.

תחנות המנוחה לאורך נתיב ה-EuroVelo  באירופה תוכננו כמבנה איקוני, הניתן להקמה בקלות על סוגי קרקע שונים, ללא השפעה סביבתית. תחנות אלו זמינות במגוון אפשרויות מודולריות ובמגוון גדלים, תוך שימוש ברכיבים מבניים זהים, ושמירה על מראה ויזואלי זהה.

9-render_edited
9-render_edited

press to zoom
12_edited
12_edited

press to zoom
קוטג' צידי-1_edited
קוטג' צידי-1_edited

press to zoom
9-render_edited
9-render_edited

press to zoom
1/9

פרויקט "נאות הפרחים" אור עקיבא עבור מנהלת המגורים של צה"ל

מיזם המגורים "נאות הפרחים" ברובע אור ים באור עקיבא, מנוהל ע"י מנהלת המגורים של צה"ל. הפרויקט מיועד למשרתי הקבע בצה"ל. קביעת המתכננים נעשתה בדרך של תחרות תכנון אדריכלית. הפרויקט חולק לשני מתחמים (שלבים): מתחם א – צמודי קרקע ודירות "גן - גג", מתחם ב' – בניה רוויה.

משרדנו זכה בתחרות לתכנון מתחם א'.

במתחם מגוון של סוגי מגורים אשר תוכננו בשפה עיצובית אחידה: דירות גן בנות 5-6 חדרים, דירות גג בנות 4-7 חדרים, קוטג'ים בגדלים שונים מ-4 עד 7 חדרים. 

01-lcarus
01-lcarus

press to zoom
02-Gradiant
02-Gradiant

press to zoom
408-22-Model-page-001_edited
408-22-Model-page-001_edited

press to zoom
01-lcarus
01-lcarus

press to zoom
1/14

פרויקט נאות הפרחים אור עקיבא עבור מנהלת המגורים של צה"ל

מיזם המגורים "נאות הפרחים" ברובע אור ים באור עקיבא מנוהל ע"י מנהלת המגורים של צה"ל. תחרות תכנון מתחם ב' נועדה לתכנון בניה רוויה בבנינים בני 6 ו-8 קומות.

בהצעתנו 2 סוגי בניינים בעלי תמהיל דירות מגוון: דירות בנות 3,4,5,6 חדרים, אשר תוכננו בעקרונות אדריכליים זהים:

ניצול השיפוע הקיים בחלקה לשם מתן חניות מקורות, ללא חפירה, תוך הגדלת שטח הגינה הפרטית לדירה שמעליהן. הבניינים מאופיינים במרפסות פינתיות המאפשרות מבט פנורמי מהדירות. 

Final_A
Final_A

press to zoom
Final_C (2)
Final_C (2)

press to zoom
Page-1-Model-page-001
Page-1-Model-page-001

press to zoom
Final_A
Final_A

press to zoom
1/7

אגף מקשר בין מוזיאוני אאלטו ומרכז פינלנד                                                                                                               

 התחרות הייתה לתכנון הרחבה ואגף מקשר בין שני מוזאונים בתכנונו של אלבר אאלטו – מוזיאון אלבר אאלטו ומוזאון מרכז פינלנד המצוים בעיר יובסקיולה (Jyväskyläis) במרכז פינלנד.

הצעתנו יצרה מרחב עיצובי שונה בין שני הבניינים ובכך מדגיש את אופיים המקורי. הקירוי הינו היפר הבנוי עץ וזכוכית האופייניים לבניה הפינית באזור. כמו כן שוחזר ונשמר פלג הנחל העובר בין הבנינים אשר הוכנס לתוך המבנה בהצעתנו.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/9

תחרות הספריה הלאומית



הבניין מעוצב באופן ייחודי כבניין "אייקוני" בשורת מוסדות האומה, צורתו יוצרת הקשרים אסוציאטיביים למושגים: ספרייה, עם הספר, ידע ועוד.
ניצול הפרשי הגבהים בין רחוב רופין לרחוב קפלן לשם יצירת שתי ככרות כניסה מרשימות הממוקמות בציר תנועה וציר ויזואלי מרכזי מרחוב רופין אל כנסת ישראל ועובר דרך הבניין.

 

החלל המרכזי המרשים מחופה בקירוי דמוי אוהל ומפריד בין אגף העיון לאגף המנהלה.
הבניין כולל מגוון עשיר של חללים פנימיים המקושרים אל חצרות מגוננים.

מרפאה א' - כניסה ראשית
מרפאה א' - כניסה ראשית

press to zoom
מרפאה א' - פטיו
מרפאה א' - פטיו

press to zoom

press to zoom
מרפאה א' - כניסה ראשית
מרפאה א' - כניסה ראשית

press to zoom
1/17

דגמי אבות טיפוס למרפאות בצה"ל



מרפאות אלו זכו במקום ראשון בתחרות אדריכלים לתכנון דגמי אבות טיפוס למבני רווחה בצה"ל.

 תוכננו שלושה דגמים (טיפוסים) של מרפאות:

A  - מרפאה קטנה, B - מרפאה בינונית (דו קומתית), C - מרפאה גדולה (דו קומתית).

כל הדגמים תוכננו בשפה אדריכלית אחידה. התכנון מאפשר שינויים והתאמות לתנאי השטח ולצרכים המשתנים של המרפאות השונות לרבות הגדלה של המרפאות במהלך השנים.

המרפאות מוארות באור טבעי ובעלות מערכת מצללות לנוחות וחסכון אנרגטי.

מכלול כניסה א' - כניסה ראשית
מכלול כניסה א' - כניסה ראשית

press to zoom
מכלול כניסה א' - כניסה אחורית
מכלול כניסה א' - כניסה אחורית

press to zoom

press to zoom
מכלול כניסה א' - כניסה ראשית
מכלול כניסה א' - כניסה ראשית

press to zoom
1/10

דגמי אבות טיפוס למכלולי כניסה בצה"ל

 

דגמים אלה זכו במקום ראשון בתחרות אדריכלים לתכנון דגמי אבות טיפוס למבני רווחה בצה"ל.

 

 תוכננו שני טיפוסים ראשיים של מכלולי כניסה: A  - מכלול כניסה קטן, B – מכלול כניסה גדול.

המכלולים השונים תוכננו בשפה אדריכלית אחידה. התכנון מאפשר שינויים והתאמות לתנאי שטח שונים ומגוונים.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/10

מגדל השמש

בתחנת הכח התרמו-סולארית אשלים 

עיצוב רעיוני למעטפת - החתך הטיפוסי של מגדל השמש הינו בצורת משולש שווה צלעות, רחב בבסיסו והולך וצר לגובהו. עם העלייה בגובה, חל פיתול במגדל המשולש. הגיאומטריה המוצעת תורמת ליציבות המגדל. המגדל יורכב מרכיבים מתועשים הבנויים ממעטפת חיצונית עשויה נירוסטה, מעטפת פנימית עשויה פלדה רגילה, התווך בין המעטפות ימולא בבטון מזוין. מעטפת הנירוסטה, תשקף את אור השמש והסביבה ותשתנה במהלך שעות היום ועונות השנה. צורתו הייחודית של המגדל הינה בעלת מראה עכשווי ואייקוני אשר תזוהה עם תחנת הכוח.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3

תחרות מרכז המבקרים של ניוארק
NVC – Newark Visitors Centre

 

תחרות זו התקיימה כחלק ממיזם ההתחדשות העירונית של נהר הפסייק שבניוארק ניו ג'רסי.

בבסיס ההצעה ליצור את מרכז המבקרים כחלק מפארק אקולוגי שיבנה בגג המבנה ואשר יקושר אל רחוב שדרות ריימונד ואל גדת הנהר, תוך ניצול הפרש הגבהים בין שדרות ריימונד לרחוב ג'רסי.

עוד שולבו בבניין מפלים, ברכות ותעלות מים המעשירים את חווית המבקר ומשלימים את המידע החזותי והבלתי אמצעי שיקבל במרכז המבקרים.

כמו כן מוקמו רחבה רשמית וקיר הנצחה המלווים את הבריכות השונות.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3

פארק תעשיות עתירות ידע – י.ש גת בקרית גת

הצעה זו גובשה בשיתוף פעולה עם משרד יהושע שושני אדריכלים.

 

המתחם כולל שישה בנינים המסודרים בשלושה זוגות תוך יצירת ציר תנועה אלכסוני וככר עירונית משמעותית פנימית.

 

עיצוב הבניינים התלת ממדי כולל פירמידה הפוכה המהווה סימן היכר אייקוני למתחם כולו.